מתכון

אוניגירי טונה

במבט ראשון המנה הזאת נראית קצת מסובכת, אבל למעשה מדובר בסנדוויץ‘ יפני פשוט

1,872 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
אוניגירי טונה של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
אוניגירי טונה של אוריה גבע (צילום: אילון פז)

מכינים סלט טונה מתובל במיונז, סויה וג‘ינג‘ר, מטמינים אותו בכדור אורז ומעצבים לצורת משולש (ואם לא מצליחים, אפשר גם לכדורים עגולים ופחוסים. הצורה באמת לא משנה). בסוף עוטפים את האוניגירי באצה קלויה, שמוסיפה למנה מרקם פריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את האורז בקערה ומכסים בהרבה מים. מפשילים שרוול ומערבבים בתנועת גריפה הלוך וחזור עם אצבעות הידיים. כשהמים מלבינים, שופכים וממלאים מים נקיים. חוזרים על הפעולה עד שמי האורז יוצאים נקיים. מעבירים למסננת ומשהים ל-20-10 דקות.

2

מעבירים את האורז לסיר קטן בעל תחתית כבדה, מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 12-10 דקות נוספות. מכבים להבה ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

3

מערבבים טונה עם מיונז, סויה וג‘ינג‘ר ומניחים בצד.

4

מרטיבים את הידיים במי המלח שבקערה. לוקחים גוש אורז בכף היד ומכדררים לכדור אחיד ומגובש בערך בגודל של כדור טניס. יוצרים גומה במרכזו עם הבוהן כמעט עד הקצה השני (בערך כמו שמכינים קובה) ובעזרת כפית או עם היד ממלאים בסלט טונה. מכסים את הגומה ומטמיעים את הטונה כך שתהיה במרכז הכדור. מניחים כף על כף, ובעזרת הקימור הטבעי של הידיים דוחפים את הכדור לצורת משולש. לחילופין אפשר להשאיר ככדור ולפחוס אותו מעט.

5

קולים ריבועי אצה מעל להבה גלויה (אפשר להיעזר במלקחיים). לחילופין אפשר לייבש כ-2 דקות בתנור מחומם לחום נמוך (120-100 מעלות).

6

עוטפים כל משולש אורז באצה פריכה ואוכלים מיד.