מתכון

אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק

תוספת מהירה ורעננה, שהולכת נהדר ליד דגים חריפים או תבשילי בשר

16,423 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק. צילום: אילן נחום
אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק. צילום: אילן נחום

תוספת מהירה ורעננה, שהולכת נהדר ליד דגים חריפים או תבשילי בשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב 4 דקות או עד שהאורז מלבין והוא חם מאוד ואפילו מתחיל להזהיב.

2

מוסיפים עלי סלק, מלח ופלפל שחור ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומים ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות.

3

מסירים מהכיריים ומערבבים את האורז קלות בעזרת מזלג. מכסים ומשהים ל-5 דקות לפחות לפני ההגשה.

גיוון: במקום עלי סלק אפשר להשתמש בעלי מנגולד