מתכון

אורז ירוק עם פול

בתחילת האביב דוכני השוק מתמלאים בפול ירוק צעיר ועדין, ולכן הוא שכיח כל כך במאכלי הפסח של עדות המזרח

17,447 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אורז ירוק עם פול של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
אורז ירוק עם פול של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

לעיראקים יש יחסים מורכבים עם הקטנית הזו: מצד אחד יש במטבח שלהם לא מעט מאכלים עם פול ומצד שני רבים מבני העדה רגישים אליה. אם אתם נמנים עם אותה קבוצה או סתם לא אוהבים פול, תוכלו להחליף אותו בפולי אדממה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום ואת עשבי התיבול הקצוצים ומטגנים 3 דקות עד שהנפח שלהם יורד מעט. מוסיפים אורז ומטגנים דקה-שתיים.

2

מוסיפים פול ומערבבים. יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

3

מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות בסיר סגור. מערבבים בזהירות, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.