לעיראקים יש יחסים מורכבים עם הקטנית הזו: מצד אחד יש במטבח שלהם לא מעט מאכלים עם פול ומצד שני רבים מבני העדה רגישים אליה. אם אתם נמנים עם אותה קבוצה או סתם לא אוהבים פול, תוכלו להחליף אותו בפולי אדממה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום ואת עשבי התיבול הקצוצים ומטגנים 3 דקות עד שהנפח שלהם יורד מעט. מוסיפים אורז ומטגנים דקה-שתיים.
2
מוסיפים פול ומערבבים. יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
3
מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות בסיר סגור. מערבבים בזהירות, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.