אפשר להכין את המנה מאורז בסמטי או יסמין, את הזרשק אפשר להחליף בכל פרי יבש שאוהבים ואת הפיסטוק באגוז אחר מכל סוג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה מעל אש בינונית־גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהבצלים מתחילים להתרכך. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לטגן תוך ערבוב תכוף כ־20 דקות עד שהבצל מזהיב.
2
מנמיכים לאש בינונית־נמוכה, מוסיפים 1/4 כפית מלח ומטגנים 15־20 דקות עד שהבצלים מתקרמלים ומשחימים, מדי פעם מערבבים.
3
שוטפים את האורז במסננת עד שהמים ניגרים מהמסננת צלולים (ולא לבנים). מעבירים את האורז לסיר רחב, מוסיפים ½ 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 16־17 דקות. מרימים את המכסה, מוסיפים בצל מטוגן, שמיר, זרשק, פיסטוק, שקדים וקליפת לימון, פלפל שחור, יתר שמן הזית ויתר המלח. מערבבים בעדינות ומגישים.
מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות