מתכון

אורז סושי קלאסי

שפית אקיקו בן צבי מגישה את המתכון הכי בסיסי לאורז סושי

186,168 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
אקיקו סושי בר. צילום: איתיאל ציון
אקיקו סושי בר. צילום: איתיאל ציון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את האורז מעמילן במסננת במשך 2-3 דקות מתחת לזרם מים, עד שהמים כבר אינם לבנים. מניחים את האורז בסיר ומוסיפים מים עד לכדי כיסוי בלבד ולא יותר, כדי שלא תיווצר עיסה.

2

מבשלים על אש בינונית רבע שעה מבלי לפתוח את המכסה. אחרי רבע שעה מסובבים את המכסה קלות, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות נוספות.

3

בינתיים מכינים חומץ, סוכר ומלח. מערבבים הכל יחדיו בקערה בכף עץ בלבד, עד שהסוכר נמס.

4

כשהאורז המוכן עדיין חם, מעבירים אותו לקערה גדולה ויוצקים מעל את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בתנועות חיתוך - חשוב מאוד שלא לערבב בתנועה סיבובית. מכסים את קערת האורז במגבת לחה עד ההגשה כדי שלא יתייבש.