החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לאורז עם פרגית
אופן ההכנה
לרוטב
1
מחממים יחד את כל מרכיבי הרוטב עד לסף רתיחה תוך ערבוב, ומסירים מהאש.
לאורז עם פרגית
2
טורפים את הביצה ומטגנים אותה במחבת או בווק בכף שמן. מעבירים לצלחת וקוצצים גס. חותכים לרצועות את בשר הפרגית, את הפלפלים ואת הגזר. פורסים לפרוסות את הבצלים הירוקים ואת הפטריות. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
3
מחממים את הווק (מלהיטים ממש). משחימים את רצועות בשר הפרגית ומקפידים שלא יידבקו לווק (לא יותר מ-2 דקות מכל צד בשל החום הגבוה). מוסיפים את פלפלים וגזר, מפזרים את פרוסות בצל ירוק ופטריות וממשיכים לטגן על הלהבה הכי גבוהה. יוצקים למחבת ½ כוס רוטב, מערבבים ומוסיפים אורז מוכן חם. מוסיפים את החביתה הקצוצה ומערבבים.
להגשה
4
מחלקים לצלחות, ובוזקים בוטנים קצוצים. אפשר להוסיף עלי כוסברה. את הרוטב שנשאר שומרים בצנצנת.