מתכון

אורז קוקוס

אורז בסמטי מבושל בחלב קוקוס, שמשמש כתוספת ארומטית למנה העיקרית

23,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
אורז קוקוס. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אורז קוקוס. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

שוטפים את גרגרי האורז בקערה תחת מים צוננים זורמים. משרים בקערה עם מים ל-10 דקות ומסננים.

2

מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים חלב קוקוס, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה לא מכוסה עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש, מכסים במגבת ובמכסה ומניחים לאורז להתאדות 20 דקות.

3

מגישים עם קוקוס מגורר מעל.

לא אוהבים קוקוס? אפשר להכין אורז בסמטי פשוט עם 3¼ כוסות (780 מ”ל) מים או ציר דגים.