מתכון

אטריות אורז שחורות בטחינה,צנוניות כבושות וקבוקים

מנה עדינה ומעט עוקצנית עם טעמים יפניים

5,679 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
אטריות אורז שחורות בטחינה, ג'ינג'ר, צנוניות כבושות וקבוקים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
אטריות אורז שחורות בטחינה, ג'ינג'ר, צנוניות כבושות וקבוקים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

את הרוטב אפילו לא צריך לבשל – רק מערבבים עם האטריות ומגישים. אפשר לקצר עוד יותר את ההכנה ולהחליף את הצנוניות המוחמצות בפרוסות קצוצות של ג'ינג'ר כבוש (כזה שמגיע עם הטייק-אוויי של הסושי).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצנוניות כבושות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

כובשים צנוניות

1

מגררים צנוניות על פומפייה דקה ומערבבים עם מירין וחומץ.

מכינים את הרוטב והאטריות ומגישים

2

מערבבים בקערה נפרדת טחינה, שמן שומשום, סויה, מיץ לימון, ג'ינג'ר ופלפל חריף.

3

בינתיים מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים מייד לקערה עם הרוטב ומערבבים מעט.

4

מפזרים מעל עלי כוסברה, בצל ירוק, קבוקים ואת הצנוניות הכבושות ומגישים.