מתכון

איטריות סובה עם קרם פרש, וודקה וקוויאר סלמון

ההשראה למנה הזו מגיעה מהבליני הרוסיים — פנקייקים דקיקים מקמח כוסמת, המוגשים עם קוויאר ושמנת חמוצה

2,166 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אטריות סובה של יאיר יוספי מברוט. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
אטריות סובה של יאיר יוספי מברוט. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

השתמשנו באטריות סובה מכיוון שכמו הבליני גם הן  מכילות קמח כוסמת, שטעמו החמצמץ והמריר מבליט את הטעם המתקתק של ביצי הדג. להכנת הקרם פרש צריך להתחיל במלאכת ההתססה והייבוש  שלושה ימים מראש. אין לכם כוח להכין קרם פרש בבית? אפשר להמירה בשמנת חמוצה 27%.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פרש

לרוטב

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים שמנת ורוויון בקערה ומכסים בניילון נצמד. משאירים מחוץ למקרר 12 שעות כדי שהתערובת תתחיל לתסוס. מעבירים את התערובת לבד חיתול ותולים מעל קערה במקרר למשך 48 שעות. התערובת תצטמצם בחצי ויתקבל קרם חמצמץ וסמיך, שיישמר במקרר עד 5 ימים.

2

מכינים את הרוטב והאטריות: מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה ומטגנים בצל עם מעט מלח 5 דקות עד הזהבה.

3

מבשלים אטריות סובה 3 דקות במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, מסננים ושוטפים היטב במים קרים.

4

מוסיפים את יתרת החמאה למחבת עם הבצל המטוגן וממיסים אותה. יוצקים וודקה ומנענעים מעט את המחבת — זהירות! האלכוהול במחבת יידלק, אבל יכבה מעצמו כעבור דקה. מוסיפים את האטריות המבושלות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים על להבה גבוהה 2 דקות עד שהאטריות נעטפות לגמרי ברוטב.

5

בהגשה: מחלקים את האטריות לצלחות אישיות, מוסיפים לכל צלחת 2 כפות קרם פרש ומפזרים ביצי סלמון ובצל ירוק. מגישים מייד.