מתכון

אלפחורס שוקולד

את הגנאש אפשר למרוח, ואם רוצים עוגיות מרשימות - לזלף יפה

1,516 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אלפחורס שוקולד. צילום: דניה ויינר
אלפחורס שוקולד. צילום: דניה ויינר

העוגיות הנימוחות והמתפוררות בגרסה אישית, עם מלית הרבה יותר משכנעת (ויסלחו לי כל הארגנטינאים). את הגנאש אפשר למרוח, ואם רוצים עוגיות מרשימות – לזלף יפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

בצק:

מלית:

ציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קורנפלור, קמח, סוכר, אבקת אפייה וחמאה במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמונים ושמנת מתוקה ומערבלים רק עד להתגבשות הבצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך שעה לפחות.

2

מחממים תנור ל-130 מעלות.

אופים את העוגיות

3

: מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ, ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

ממלאים ומצפים

4

: מעבירים את המלית לשקית זילוף ומזלפים על מחצית מכמות העוגיות. סוגרים בלחיצה עדינה עם עוגייה ריקה.

מצפים את העוגיות

5

: מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד ומערבבים לקבלת ציפוי חלק.

6

טובלים את העוגיות בשוקולד כך שיצופו יפה - מצפים את הכיפה כולה או את מחציתה. מעבירים את העוגיות לקופסה אטומה ושומרים במקרר.