מתכון

אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון

דגים בלימון הם מנה טבריינית עד כדי כך נפוצה שהיא קיבלה את הכינוי "דגים טברייניים"

2,137 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר
אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר

כל טבריינית מכינה אותם קצת אחרת אבל העיקרון זהה: קודם מטגנים את הדגים במן עמוק עד הזהבה ואחר כך ממשיכים את הבישול בסיר עם שום, עשבי תיבול והמון מיץ לימון סחוט. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדגים כ־5 דקות עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

2

מערבבים בקערה סלרי, נענע וכוסברה. מחממים 1/2 כוס שמן בסיר רחב על אש בינונית ומטגנים את פרוסות השום כ־15 שניות. מוסיפים מחצית מתערובת הירוקים ומערבבים.

3

מניחים מעל הירוקים את הדגים, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים בשאר עשבי התיבול. מוסיפים כוס מים, יוצקים מעל מיץ לימון, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שהרוטב מסמיך.