כל טבריינית מכינה אותם קצת אחרת אבל העיקרון זהה: קודם מטגנים את הדגים במן עמוק עד הזהבה ואחר כך ממשיכים את הבישול בסיר עם שום, עשבי תיבול והמון מיץ לימון סחוט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדגים כ־5 דקות עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2
מערבבים בקערה סלרי, נענע וכוסברה. מחממים 1/2 כוס שמן בסיר רחב על אש בינונית ומטגנים את פרוסות השום כ־15 שניות. מוסיפים מחצית מתערובת הירוקים ומערבבים.
3
מניחים מעל הירוקים את הדגים, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים בשאר עשבי התיבול. מוסיפים כוס מים, יוצקים מעל מיץ לימון, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שהרוטב מסמיך.