המתכון של שף לוקאס סיטרינוביץ' מתבסס על בצק האמפנדס שלו, ואפשר למצוא אותו כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מדליקים גחלים, או מחממים את תנור טוב טוב ל־190 מעלות. צולים את הירקות שלמים באש גלויה, או בתנור, מקלפים וקוצצים.
2
צולים את הבשר בתנור או על רשת גריל במשך 20 דק' מכל כל צד (אינדיקציה: צבע שחום וקליפה ממש יפה של צלייה).
3
מורידים את החום ל־150 וצולים על חום בינוני עוד כשעתיים וחצי. מפרקים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו לקוביות. מערבבים עם הירקות ושאר התבלינים.
4
קוצצים את עשבי התיבול, ומוסיפים לתערובת המילוי.
5
כשהמילוי קר לגמרי לוקחים מהתערובת כ־80 גרם וממלאים את הבצק. כל אמפנדה מקבל זית אחד ורבע ביצה קשה. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הכיסון.
6
קולעים בעזרת האגודלים מעין צמה שתקיף את האמפנדה. אופים כ־15 דקות ב־180 מעלות. לחובבי הקרנאץ: מטגנים את האמפנדה בצ׳יפסר או בסיר כ־10 דקות, עד לקבלת צבע שחום יפה.