מתכוני מסעדות

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים

מילוי עסיסי עם בשר בקר בצלייה ארוכה, ירקות קלויים ואיך לא - זיתים וביצים קשות

9,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן
אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

המתכון של שף לוקאס סיטרינוביץ' מתבסס על בצק האמפנדס שלו, ואפשר למצוא אותו כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מדליקים גחלים, או מחממים את תנור טוב טוב ל־190 מעלות. צולים את הירקות שלמים באש גלויה, או בתנור, מקלפים וקוצצים.

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

2

צולים את הבשר בתנור או על רשת גריל במשך 20 דק' מכל כל צד (אינדיקציה: צבע שחום וקליפה ממש יפה של צלייה).

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

3

מורידים את החום ל־150 וצולים על חום בינוני עוד כשעתיים וחצי. מפרקים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו לקוביות. מערבבים עם הירקות ושאר התבלינים.

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

4

קוצצים את עשבי התיבול, ומוסיפים לתערובת המילוי.

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

5

כשהמילוי קר לגמרי לוקחים מהתערובת כ־80 גרם וממלאים את הבצק. כל אמפנדה מקבל זית אחד ורבע ביצה קשה. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הכיסון.

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

6

קולעים בעזרת האגודלים מעין צמה שתקיף את האמפנדה. אופים כ־15 דקות ב־180 מעלות. לחובבי הקרנאץ: מטגנים את האמפנדה בצ׳יפסר או בסיר כ־10 דקות, עד לקבלת צבע שחום יפה.

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן