מתכון

אמפנדס במילוי עוף צלוי, כוסברה ופלפל חריף

שף לוקאס סיטרינוביץ' (מסעדת "ארחנטו") מלמד איך להכין מילוי עוף לאמפנדס עם טעמים בועטים של לימון כבוש וחריף

5,612 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אמפנדס במילוי עוף ולימון כבוש של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן
אמפנדס במילוי עוף ולימון כבוש של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

המתכון של שף לוקאס סיטרינוביץ' מתבסס על בצק האמפנדס שלו, ואפשר למצוא אותו כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה:

למילוי:

אופן ההכנה

השריית העוף

1

מערבבים את חומרי ההשרייה בקערה, ומוסיפים את העוף. עוטפים אותו היטב בנוזלים, ומשרים כך במשך שעה.

הכנת המילוי

2

צולים את הירקות שלמים על אש גלויה, או בתנור על חום 190 מעלות במצב גריל, מקלפים וקוצצים (אם רוצים להשתמש בלימון צלוי במקום כבוש, יש לצלות אותו שלם על האש עד שהוא שחור ממש. להסיר מהאש, ולחכות עד שהוא מתקרר לפני שפותחים אותו וקוצצים את תוכנו).

3

מניחים את העוף על רשת תנור וצולים בגריל עד להשחמה (כשעה) בחום של 180 מעלות.

4

מפרקים את הבשר של העוף וקוצצים אותו. מערבבים עם יתר המרכיבים.

הרכבת המנה ואפייה

5

כשהמילוי קר לוקחים כ־80 גרם מהתערובת, ממלאים את הכיסון, מקפלים את הבצק לשנים ומהדקים את הכיסון. קולעים בעזרת האגודלים מעין צמה שתקיף את האמפנדה. אופים כ־15 דקות ב־180 מעלות (או מטגנים בשמן עמוק במשך 10 דקות עד לקבלת צבע שחום יפה).

אמפנדה של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן