מתכון

אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות

ראשי אנדיב צלויים, ביצים מצופות בבלילה ומטוגנות כמו שניצל, סרדינים בכבישה ביתית - כל מרכיב הוא כוכב בפני עצמו

960 בשלנים התעניינו במתכון זה
אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את רוב המרכיבים אפשר להכין מראש, כך שלא תצטרכו לעמוד ולקצוץ כשהאורחים כבר בפתח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט חרדל

לסרדינים כבושים

לסלט

לביצים הסקוטיות

אופן ההכנה

מכינים ויניגרט חרדל

1

טורפים עם מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב למעט מיץ הלימון. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מיץ לימון, מלח ופלפל. שומרים בצנצנת קטנה במקרר עד שבועיים.

כובשים את הסרדינים

2

מניחים סרדינים על מגש בשכבה אחת צפופה עם העור כלפי מטה. מערבבים קליפת לימון, תימין ומלח גס ומפזרים על הסרדינים. ממתינים 25 דקות ושוטפים במים. מתבלים בשמן זית ומניחים בצד.

3

אם מכינים מראש, מעבירים את הסרדינים לקופסה, מכסים לחלוטין בשמן זית ושומרים במקרר עד שבועיים.

מכינים את הסלט

4

מבשלים תפוחי אדמה במים 25-20 דקות עד לריכוך (זהירות -שלא יתפוררו!), מצננים ופורסים לעיגולים. מעבירים לצלחת הגשה גדולה.

5

מחממים מחבת פסים עם שמן זית וצורבים רבעי אנדיב 4-3 דקות עד שמתרככים מעט ומקבלים חריכה יפה בקצוות. מוסיפים לצלחת ההגשה.

6

חולטים שעועית ירוקה במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. חוצים את התרמילים לאורכם ומוסיפים גם אותם לצלחת ההגשה יחד עם זיתים.

7

את תפוחי האדמה והשעועית אפשר להכין בבוקר ההגשה, את האנדיב כדאי לצלות בסמוך להגשה למקסימום פריכות.

מכינים את הביצים ומסיימים את הרכבת הסלט

8

מביאים לרתיחה מים עם כף מלח בסיר בינוני ומבשלים 5 ביצים במשך 7 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול למשך 10 דקות. עד כאן אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

9

לפני ההגשה טורפים את הביצה הנותרת. קולפים וטובלים כל ביצה בקמח, ביצה ופירורי פנקו בסדר הזה. מטגנים את הביצים בשמן עמוק 40 שניות עד שהן מזהיבות. חוצים ומניחים בצלחת ההגשה.

10

מפזרים סרדינים כבושים, מטפטפים ויניגרט חרדל ומגישים.