מתכון

אנשובי כבושים

הקפידו להצטייד בתבנית גדולה שאפשר לפרוס בה את האנשובי בשכבה אחת

2,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
אנשובי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
אנשובי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

מגישים על לחם קלוי עם קצת חמאה וצ’ילי ירוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים מלח גס עם סוכר ומפזרים בתבנית גדולה. מניחים אנשובי בשכבה אחת על התערובת עם העור כלפי מטה ומכסים בניילון נצמד. כובשים למשך שעתיים-שלוש מחוץ למקרר.

2

מוציאים את הנתחים מהתבנית, מנערים את עודפי המלח והסוכר ומעבירים לכלי בעל מכסה תואם. מוסיפים אורגנו, תימין, שום ופרוסות תפוז ויוצקים שמן זית לכיסוי. האנשובי מוכנים לאכילה אחרי שעתיים בשמן המתובל. שומרים במקרר עד שבוע.

3

מגישים על פרוסות לחם קלויות ופריכות עם קצת חמאה ופלפל ירוק חריף וקצוץ.