מתכון

אספרגוס בחמאת לימון

כשיש אספרגוס יפים, לא צריך הרבה בשביל להפוך אותם לתוספת מרהיבה

61,102 בשלנים התעניינו במתכון זה
אספרגוס בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע
אספרגוס בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה ומתבלים במיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

2

חולטים אספרגוס במי מלח רותחים (או 2 דקות במיקרו). אם לא מגישים מייד, מעבירים למי קרח לשמירה על הגוון הירוק.

3

יוצקים את החמאה המתובלת על גבעולי האספרגוס ומגישים.

4

במקום חמאה משתמשים ב-1/4 כוס שמן זית ומעבדים עם יתר החומרים לרוטב קטיפתי בעזרת מוט ריסוק.