כמויות הרוטב פה גדולות מהדרוש אבל הוא נשמר היטב במקרר והוא טעים עם הכל בערך: ירקות, דגים, עוף ובשר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב טחינה־מיסו
אופן ההכנה
מכינים את האספרגוס
1
קוטמים 1/2 ס"מ מבסיס האספרגוס. אם המעטפת של הבסיס קשה או סיבית מקלפים בעדינות מתחת לתפרחת ועד הבסיס.
2
מושחים את האספרגוס בשמן זית ומפזרים מעט מלח. צולים בגריל או במחבת פסים משומנת קלות.
מכינים את הרוטב
3
מערבבים משחת מיסו, מירין, סוכר וסאקה בסיר קטן ומרתיחים. ברגע הרתיחה מקטינים את האש, מבשלים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים לרוטב את יתר המרכיבים ומערבבים לאיחוד
4
יוצקים 4 כפות רוטב לכל צלחת הגשה, מניחים מעל 5 אספרגוס, מפזרים פלפל שחור ומגישים.