מתכון

אסקבצ'ה בורי עם "סלסת שוק" ויוגורט

מנה של דג בכבישה חמה המוגש עם סלסה עזת טעמים המבוססת על לימון כבוש, זיתי טאסוס ושום פרסי מוחמץ

3,008 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
אסקבצ'ה בורי עם "סלסת שוק" ויוגורט של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב
אסקבצ'ה בורי עם "סלסת שוק" ויוגורט של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ

לסלסה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים תחמיץ וכובשים את הדג

1

שמים בסיר את כל חומרי התחמיץ ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות על להבה גבוהה. מצננים 5 דקות.

2

מניחים את הדג בתבנית קטנה על צד העור ויוצקים עליו את התחמיץ כך שיכסה את כולו. משהים 20 דקות ומוציאים לנייר סופג.

מכינים את הסלסה

3

מערבבים בקערה את כל החומרים לסלסה.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מסירים את העור מהדג ופורסים אותו לפרוסות דקות. מניחים בצלחת.

5

יוצרים שלוליות של סלסה ויוגורט בין פרוסות הדג בעזרת כפית ומגישים.