טכניקת בישול הארטישוק בשמן זית, יין לבן ולימון דומה לשיטת הקונפי, שבה מקפידים על טמפרטורה נמוכה לאורך כל הבישול כדי לשמור על העסיסיות והמרקם של חומרי הגלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים 5־4 כפות משמן הזית בסיר ומטגנים קלות שום, תימין, מרווה ופלפל צ'ילי.
2
מניחים את הארטישוקים בסיר כאשר הגבעולים כלפי מעלה, יוצקים יין לבן, מים ואת שאר שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל (הנוזלים צריכים לכסות את הארטישוקים. אם אינם מכסים מוסיפים עוד מהנוזלים). מוסיפים רבעי לימון, מכסים ומבשלים כ־20 דקות על אש קטנה עד שהארטישוקים רכים ונגיסים (אל דנטה).
3
מאחסנים בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.