מתכון

ארטישוק כבוש

צנצנת ארטישוק כבוש שכל המשפחה תריב עליה ברגע שהיא תגיע לשולחן. אל תבנו על זה שיישאר משהו

7,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
ארטישוק כבוש של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ארטישוק כבוש של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

כחלק מההכנות לליל הסדר אימא שלי הייתה מכינה צנצנת ענקית של ארטישוק כבוש. כשהצנצנת הייתה מגיעה לשולחן תמיד רבנו עליה, ותוך כמה דקות הכל היה נגמר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממסים את המלח במים.

2

מניחים את לבבות הארטישוק בצנצנת ויוצקים את מי המלח לכיסוי. סוגרים את הצנצנת, שומרים בטמפרטורת החדר ופותחים מדי כמה ימים לשחרור לחץ. לאחר שבוע הארטישוקים מוכנים. מעבירים למקרר ושומרים במשך חודשיים־שלושה.