מתכון

ארנצ'יני של פרמזן וחציל קלוי עם סלסת עגבניות

מנה איטלקית צמחונית נהדרת לשולחן השבועות. שף חביב משה מכין ארנצ'יני של פרמזן וחציל קלוי עם סלסת עגבניות

9,294 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
ארנצ'יני של פרמזן וחציל קלוי עם סלסת עגבניות של שף חביב משה. צילום: יח"צ
ארנצ'יני של פרמזן וחציל קלוי עם סלסת עגבניות של שף חביב משה. צילום: יח"צ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לארנצ'יני

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת ומאדים את קוביות הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.

2

מוסיפים שליש מציר הירקות תוך כדי ערבוב, עד שהריזוטו סופח אליו את כל הנוזלים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עד תום ציר הירקות.

3

מקררים את הריזוטו ומחלקים באופן שווה לארבע קערות. מוסיפים לכל קערה בצורה שווה חמאה, פרמזן וחציל קלוי, ומערבבים היטב.

4

מעיסת הריזוטו יוצרים כדורים. שמים את הקמח בצלוחית, את פירורי הלחם בצלוחית נפרדת, וטורפים את הביצים בקערית. מצפים את כדורי הריזוטו בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם. מטגנים את הכדורים בשמן עד להזהבה, ומספיגים את השמן בנייר סופג.

מכינים את הרוטב

5

מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.

להגשה

6

יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה ומניחים מעליו את כדורי הריזוטו המטוגנים.