מתכון

עוגת קוקוס ברזילאית – בולו דה-קוקו (Bolo de Coco)

עוגה עסיסית מהמטבח הברזילאי. אפשר להכין עם קמח רגיל או עם קמח כשר לפסח

5,526 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בּוֹלוֹ דה-קוקו (Bolo de Coco). צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
בּוֹלוֹ דה-קוקו (Bolo de Coco). צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

לא להיבהל מכמות הרוטב שבו משקים את העוגה – היא שותה את כולו! והוא גם מעצים את טעמי הקוקוס שבה.

לתבנית בגודל 25×35 ס”מ.

חוכמת המטבח
5 דברים שאפשר לעשות עם קוקוס טחון:

  1. מערבבים עם שמן זית ואבקת קארי, מחממים במחבת ומקפיצים תפוחי אדמה זעירים שבושלו במים.
  2. מוסיפים לפירורי לחם בטיגון שניצלים.
  3. מוסיפים לאורז מוקפץ עם ירקות בסגנון אסיאתי.
  4. מערבבים עם עשבי תיבול, שמן זית ופירורי לחם ליצירת קראסט לדגים.
  5. מוסיפים לפסטו אסיאתי טבעוני מבזיליקום, שום, ג’ינג’ר ושמן, במקום פרמזן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מכינים את העוגה: מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל כ-7-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים תוך כדי הקצפה, אחת בכל פעם, עד שנטמעות היטב.

3

מערבבים קמח או קמח עוגות כשר עם קוקוס ואבקת אפייה. מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח וחלב קוקוס לסירוגין ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.

4

אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מוציאים את העוגה ומחוררים את פניה בהרבה מקומות בעזרת קיסם.

5

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על העוגה החמה ומצננים היטב.

6

להגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה ומורחים על העוגה או עורמים תלוליות מעל כל מנה.