לא להיבהל מכמות הרוטב שבו משקים את העוגה – היא שותה את כולו! והוא גם מעצים את טעמי הקוקוס שבה.
לתבנית בגודל 25×35 ס”מ.
חוכמת המטבח
5 דברים שאפשר לעשות עם קוקוס טחון:
- מערבבים עם שמן זית ואבקת קארי, מחממים במחבת ומקפיצים תפוחי אדמה זעירים שבושלו במים.
- מוסיפים לפירורי לחם בטיגון שניצלים.
- מוסיפים לאורז מוקפץ עם ירקות בסגנון אסיאתי.
- מערבבים עם עשבי תיבול, שמן זית ופירורי לחם ליצירת קראסט לדגים.
- מוסיפים לפסטו אסיאתי טבעוני מבזיליקום, שום, ג’ינג’ר ושמן, במקום פרמזן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מכינים את העוגה: מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל כ-7-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים תוך כדי הקצפה, אחת בכל פעם, עד שנטמעות היטב.
3
מערבבים קמח או קמח עוגות כשר עם קוקוס ואבקת אפייה. מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח וחלב קוקוס לסירוגין ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
4
אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מוציאים את העוגה ומחוררים את פניה בהרבה מקומות בעזרת קיסם.
5
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על העוגה החמה ומצננים היטב.
6
להגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה ומורחים על העוגה או עורמים תלוליות מעל כל מנה.