הקפידו לאדות את הבאו מספיק זמן — הלחמנייה צריכה להיות קלה ואוורירית מאוד (הכי טוב פשוט לגעת).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות לכדור חלק, משיי ורך. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות להכפלת הנפח.
מכינים את המלית
2
: מחממים שמן במחבת כבדה או ווק ומטגנים שאלוט, ג’ינג’ר ואת החלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים בשר ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי פירור הבשר. מוסיפים צ’ילי, שני סוגי סויה, תערובת 5 תבלינים, הויסין, פלפל לבן ויין אורז. מבשלים כ-7-6 דקות תוך כדי ערבוב.
3
מסירים מהכיריים, מצננים ומוסיפים את החלקים הירוקים של הבצל הירוק. מקררים לחלוטין לפני המילוי.
ממלאים ומעצבים
4
: מגלגלים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם (קצת פחות מכדור פינג פונג), מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/4 ס”מ בעזרת מערוך קטן. מניחים במרכזו כפית גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים וסוגרים לכדור חלק. מתפיחים כחצי שעה. לחילופין אפשר להתפיח במקרר במשך כמה שעות.
מאדים:
5
מניחים סלסילת אידוי על סיר עם מים רותחים שמונח על להבה גבוהה. מניחים את הבאו בכמה סבבים על מצע של עלי כרוב בסלסילת האידוי ומרווחים יפה. מאדים 6-5 דקות ולא פחות. הבאו צריכים להיות תפוחים וקלים.
6
מגישים מייד או מקפיאים עד חודש (לאחר האידוי).