מתכון

באן טופו טנדורי

באן טופו טנדורי ברוטב יוגורט ונענע. קיצי, קליל וטעים להפליא

21,308 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
באן טופו טנדורי של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
באן טופו טנדורי של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

הלחמנייה המאודה העדינה מתבשמת כאן בשפע הניחוחות של הטופו המתובל. רוטב היוגורט מוסיף חמצמצות, והתוצאה היא מהות המטבח ההודי בתוך לחמנייה. טעים גם בלחמניית ביס רכה.

לבאו- לחמניות שמרים מאודות

אפשר להשתמש בלחמניות מאודות או לחמניות רכות אפויות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב יוגורט

למלית

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה

1

טוחנים את החומרים היבשים, השום והכוסברה במעבד מזון. לאט ותוך כדי טחינה מוסיפים חומץ ובסוף שמן. מעבדים יחד כ-3-2 דקות למרקם חלק.

2

משרים פרוסות טופו במרינדה למשך שעתיים ועד יומיים.

מכינים רוטב יוגורט

3

מערבבים את כל החומרים ומאזנים תיבול. הרוטב נשמר עד יומיים בקירור.

מכינים את המלית

4

מליהיטים מחבת משומנת, מתבלים גזר וקישוא במלח ופלפל וצורבים כדקה מכל צד עד שהם מעט משחימים ומניחים בצד. מוציאים את הטופו מהמרינדה וצולים כדקה מכל צד.

מרכיבים את הסנדוויץ’

5

מורחים את שני צידי הלחמנייה בכף-שתיים של רוטב יוגורט, מניחים את הטופו ומעליו את הירקות ומזלפים שוב רוטב יוגורט.