את התבשיל שעומד בלב הסנדוויץ’ הווייטנאמי אפשר להכין גם מבטן חזיר וגם מספריבס — אלה נתחים קרובים ולכן דומים מאוד בטעמם. בשר הבטן שומני יותר ויוליד מנה יותר עשירה. שלא כמו בשר בקר, המלחה של בשר חזיר לא מקשה אותו, להיפך: הבשר המומלח מסוגל לספוח אליו יותר מנוזלי הבישול והופך לרך ועסיסי.
4 כריכים מ-2 בגטים חצויים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה מלח
לבישול
להגשה
אופן ההכנה
משרים ומבשלים את הבשר
1
מערבבים את חומרי המשרה עד שהסוכר והמלח נמסים במים. מוסיפים את הבשר ומשרים שעתיים במקרר.
2
מלהיטים מחבת משומנת. מוציאים את הבשר מהמשרה ומנערים כדי להיפטר מהנוזלים. צורבים את הבשר במחבת 4-3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל גוון זהוב.
3
מעבירים את הבשר לסיר המתאים לגודלו, מוסיפים תבלינים ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים.
4
מעבירים את הבשר לקופסה אטומה ומקררים במשך לילה (השהות במקרר מקלה מאוד על החיתוך).
סמוך להגשה צורבים את הבשר ומרכיבים את הכריך
5
מלהיטים מחבת משומנת, פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ וצורבים כדקה מכל צד.
6
מורחים צד אחד של הבגט ברוטב צ’ילי חריף וצד שני במיונז. מניחים גזר מוחמץ, בשר, כוסברה, כרוב מוחמץ, בצל ירוק, פלפל חריף ובצל סגול.