מתכון

באן עם קארי דגים ופומלות

המתכון ללחמניות הבאן הוא תוצאה של אינספור נסיונות ואילו הפומלה היא תוספת ישראלית רעננה

8,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
באן עם קארי דגים ופומלות של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה
באן עם קארי דגים ופומלות של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה

למחית קארי ביתית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללחמניות באן (16 לחמניות)

למשרה

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

ללחמניות באן

1

מערבבים שמרים עם 1/4 כוס מים חמים בקערת מיקסר ומשהים למשך 10 דקות עד שמתחילות לעלות בועות.

2

מוסיפים אבקת חלב ואת יתר המים החמים ומעבדים בעזרת וו לישה כדקה לאיחוד. מוסיפים קמח וסוכר ולשים במהירות בינונית עד שהם נטמעים. לשים כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3

משמנים את קערת המיקסר (אין צורך להוציא את הבצק מהקערה), מכסים אותה בניילון נצמד ומתפיחים כ- 40 דקות להכפלת הנפח.

4

מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת 3-2 תנועות לישה ידנית, מוסיפים אבקתאפייה ולשים 5 דקות נוספות במהירות בינונית-נמוכה. מניחים שוב בקערה המשומנת למנוחה של 30 דקות (כדי שהבצק יהיה קל יותר לעיצוב).

5

מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים אותם על נייר אפייה משומן למנוחה של 15 דקות.

6

גוזרים 3-2 ניירות אפייה לריבועים בגודל 10 ס"מ.

7

מרדדים כל כדור בצק לאליפסה בעובי 1/2 1 ס"מ. מברישים במעט שמן ומקפלים לשניים לקבלת כיס (או צורה של פקמן). מניחים כל לחמנייה על ריבוע נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.

8

מרתיחים מים בסיר גדול ומניחים סלסילת אידוי על שולי הסיר. מרימים את ניירות האפייה עם הלחמניות ומסדרים בתוך הסלסילה. מכסים ומאדים 7 דקות עד שהלחמניות עשויות מבפנים (בוצעים אחת וטועמים).

מכינים משרה ומשרים את הדגים

9

כותשים פלפל, שורש או גבעולי כוסברה ושום במכתש ועלי למשחה גסה.

10

מערבבים את נתחי הדג עם המחית עד שהם עטופים בה. מכסים ומעבירים למקרר לשעה ועד 6 שעות לספיגת הטעמים.

בינתיים מכינים רוטב קארי

11

משרים עלי קפיר ליים במים רותחים למשך שעה. מסננים ושומרים את הנוזלים. פורסים את העלים דק.

12

מחממים שמן בסיר קטן, מוסיפים מחית קארי ומטגנים על להבה גבוהה כדקה עד שהמחית מעלה ניחוח.

13

מוסיפים את יתר החומרים ו- 1/2 כוס מנוזלי ההשריה של הקפיר ליים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 10 דקות ללא כיסוי לקבלת רוטב סמיך. מתקנים תיבול - הרוטב צריך להיות חמוץ, מתוק וחריף.

לפני ההגשה

14

מחממים חמאה מזוקקת במחבת ומטגנים את הלחמניות כדקה וחצי מכל צד על להבה בינונית להזהבה קלה.

15

מביאים את רוטב הקארי לרתיחה, מוסיפים את הדגים ומבשלים 2 דקות.

16

חוצים את הבאנס באמצע וממלאים בנתחי דג עם מעט רוטב. מוסיפים כמה פיסות מלפפון, כף פומלה, מעט עלי כוסברה ובוטנים קצוצים. מגישים לצד פלח ליים.