מתכון

בבקה שוקולד קינמון

עוגת השמרים הזו כבר מזמן הפכה למיתוס בכל בית יהודי אמריקאי, ואפילו קיבלה פרק בסיינפלד

21,583 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דן לב | סגנון דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון דלית רוסו

ל-2 תבניות אינגליש קייק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית שוקולד-קינמון:

לשטרויזל:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.

2

מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. בכל פעם ממתינים עד שהחמאה נבלעת בבצק. אחרי התוספת האחרונה של החמאה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.

3

מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים וזה בסדר. לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבוד איתו).

בינתיים מכינים את המלית:

4

ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שנבלעת בתערובת.

מכינים שטרויזל:

5

מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.

6

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.

מרכיבים את העוגה ואופים:

7

מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

8

טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת).

9

אופים כ-40 דקות עד להזהבה.

גיוון: במקום שמנת מתוקה אפשר להבריש גם עם חלב.