מתכון

בואיקוס קשקבל ותרד

לחמניות גבינה בלקניות מהירות הכנה בתלבושת ירוקה ואביבית. טעימות חמימות וגם בטמפרטורת החדר ולכן מתאימות לפיקניק

71,914 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
בואיקוס קשקבל ותרד של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
בואיקוס קשקבל ותרד של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

במקום לחמניות אפשר להכין 12 מאפינס בתבנית שקעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו תרד-קשקבל

לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים פסטו

1

קוצצים תרד עם שום, תימין וקשקבל במעבד מזון לקבלת מחית שמזכירה פסטו רק בלי שמן זית. מתבלים במלח ופלפל

2

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס או מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הלחמניות

3

מערבבים בקערה קמח, חמאה וקוטג’ לבצק רך ואחיד. מוסיפים את הפסטו ומערבבים קלות רק עד ליצירת מראה משויש.

4

יוצרים 20 לחמניות בקוטר 5-4 ס"מ, ואם רוצים טובלים את הכיפה בקשקבל, שומשום או קצח. מסדרים בתבנית או יוצקים לשקעים.

5

אופים 25-20 דקות עד הזהבה.