במקום לחמניות אפשר להכין 12 מאפינס בתבנית שקעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו תרד-קשקבל
לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים פסטו
1
קוצצים תרד עם שום, תימין וקשקבל במעבד מזון לקבלת מחית שמזכירה פסטו רק בלי שמן זית. מתבלים במלח ופלפל
2
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס או מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הלחמניות
3
מערבבים בקערה קמח, חמאה וקוטג’ לבצק רך ואחיד. מוסיפים את הפסטו ומערבבים קלות רק עד ליצירת מראה משויש.
4
יוצרים 20 לחמניות בקוטר 5-4 ס"מ, ואם רוצים טובלים את הכיפה בקשקבל, שומשום או קצח. מסדרים בתבנית או יוצקים לשקעים.
5
אופים 25-20 דקות עד הזהבה.