מתכון

בונבונים של אגוזי לוז

אגוזי לוז קראנצ'יים עטופים בשכבות דקיקות של שוקולד ואבקת סוכר

798 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
בונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ככל שתצפו אותם ביותר שכבות — כך הם יהיו פציחים ושוקולדיים יותר. אל תוותרו על הקפאת האגוזים כי זה עוזר לציפוי להידבק טוב יותר. אפשר לארוז את הבונבונים האלה בקופסאות גפרורים עטופות יפה ולתת כמתנה מהילדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שוקולד בקערה, מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה 5-3 פעמים (תלוי בעוצמת המכשיר) עד שרוב השוקולד נמס (אך עדיין ישנם גושים רכים). מערבבים למרקם חלק.

2

מערבבים בקערה אבקת סוכר ואבקת שקדים לתערובת אחידה.

3

שמים את אגוזי הלוז הקפואים בקערה רחבה ויוצקים עליהם 4-3 כפות שוקולד מומס. מערבבים בעזרת כף עץ עד שכל האגוזים מצופים שוקולד. מפזרים 2 כפות מתערובת אבקת הסוכר והשקדים ו"מקפיצים" את האגוזים עד שהם מצופים היטב. חוזרים על התהליך עד שהשוקולד נגמר. מסיימים עם תערובת אבקת הסוכר והשקדים.

4

שומרים בקופסה עד חודש בהקפאה.