מתכון

בורקיטס במילוי תרד וגבינות

כשמגש הבורקיטס יוצא מהתנור, אני מיד חוטף לי אחד (טוב, אולי שלושה) ונמלט מהחדר, לפני שאני מחסל את השאר

26,936 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בורקיטס במילוי תרד וגבינות. צילום: דניאל לילה
בורקיטס במילוי תרד וגבינות. צילום: דניאל לילה

הבורקיטס הללו מכילים גבינה גם בבצק. התוצאה: בצק עדין ורך שנשאר עסיסי שעות אחרי האפייה. כשמגש הבורקיטס יוצא מהתנור, אני מיד חוטף לי אחד (טוב, אולי שלושה) ונמלט מהחדר, לפני שאני מחסל את השאר. כשתכינו, תבינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.

2

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את המלית:

3

מערבבים תרד וגבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

ממלאים, מעצבים ואופים:

5

מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על הבצק ומגלגלים לגליל צר וארוך. פורסים לפרוסות בעובי 2 ס”מ, מסדרים בשכיבה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה.

6

אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

7

מגישים חם או שומרים במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.

גיוונים:

  • בורקיטס במילוי בטטה: אופים 2 בטטות בינוניות על מצע מלח גס בחום של 190 מעלות כ-50 דקות עד לריכוך. מצננים היטב. קולפים ומועכים למחית, מוסיפים 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת, ביצה, מלח ופלפל. ממשיכים עם המתכון כרגיל.
  • מחליפים את גבינת הפטה בגבינת קשקבל או בפרומעז מגוררת באותה כמות.