מתכון

בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה

גרסה חורפית של בורקס המוגש חם עם הרבה רוטב מעל

3,662 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

כבדים אוהבים פלפל שחור ולכן כדאי להיות עם יד קלה על המטחנה כאשר צולים אותם לטובת הכנת המנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים פטריות, כרשה ועשבי תיבול תוך כדי ערבוב 3־4 דקות. מוסיפים כבדים, מלח ופלפל שחור וצולים 8־10 דקות עד למידת העשייה הרצויה. מוסיפים יין אדום ומערבבים נמרצות. מסירים מהאש ומצננים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 20 ס"מ על 10 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את מלבני הבצק כ־20 דקות. מוציאים, מברישים בחלמון ואופים עוד 10 דקות עד הזהבה.

3

פותחים כל מלבן בצק באמצע וממלאים בתערובת הכבדים והפטריות. מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר במחבת.