מתכון

בטטות בערק

את הבטטות הקטנות אפשר להחליף בגדולות שחותכים לפלחים או לפרוסות

30,982 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
בטטות בערק של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
בטטות בערק של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

ואפשר גם: לאפות את הבטטות 20 דקות ב-180 מעלות, לזלף ערק ולהגיש. אם אופים בתנור, אין צורך להזהיב במחבת, מחממים ומוסיפים את הערק מייד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הבטטות בשפע מי מלח עד לריכוך.

2

מחממים מחבת עם כף-שתיים שמן זית ומקפיצים תרד 20 שניות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים.

3

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבטטות כ-3 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל ערק וממשיכים לטגן עוד כחצי דקה עד שהערק מתאדה. מגישים חם או בטמפ’ החדר עם התרד מעל.