מתכון

ביצה עלומה

ביצה עלומה או חלמון ביצה רך עטוף בשכבות חלבון זו ארוחת בוקר מפנקת במיוחד

4,145 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
ביצה עלומה של הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל
ביצה עלומה של הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוברים ביצה לקערית ומוודאים שהחלמון שלם.

2

מביאים לרתיחה מים וחומץ, מנמיכים להבה ושומרים את התערובת על סף רתיחה. בעזרת כף יוצרים במים מערבולת אטית ויוצקים למרכזה בזהירות את הביצה מתוך הקערית, מבלי לפגוע בשלמותה. מבשלים שתי דקות, עד שנוצרת מעטפת חלבון מסביב לחלמון.

3

מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. אם רוצים לבשל כמה ביצים, מבשלים ביצה אחת בכל פעם.