מתכון

ביצים ממולאות

המתכון של איילת לטוביץ' לביצים ממולאות בהשראת הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס, הפעם בגרסה לבוגרים יותר

5,786 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
ביצים ממולאות של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני
ביצים ממולאות של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני

המתכון הראשון שהכנתי היה מתוך הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס. אני מצדיעה לאישה הזאת, שתרמה בזמנו הרבה חדשנות ומודרניות למטבחים הביתיים בארץ, ואני מעריצה את הספר הזה בזכות האופן שבו הוא כתוב, ובזכותו ילדה בת 8 (אני) הצליחה לשמח את אימא שלה ביום האם. הנה המתכון שלי לביצים ממולאות, הפעם בגרסה לבוגרים יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הביצים עד שהן קשות, מצננים,

2

מקלפים, חוצים בעדינות ומעבירים את החלמונים לקערה. שומרים את חצאי החלבונים בצד.

3

מועכים במזלג את החלמונים ומערבבים עם צלפים, נוזל הצלפים, מיונז, כבד דגים, מלח ופלפל ומחצית מכמות העירית.

4

ממלאים את חצאי החלבונים בתערובת ובוזקים עירית מעל.