מתכון

ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובת תבלינים

הן מוכרות בעיקר כבסיס לאיקרה או כבוטרגה, אבל הן נהדרות לאכילה אחרי המלחה קלה ובישול ברוטב פשוט

6,067 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובות תבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובות תבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

לרוב לא מבשלים ביצי דגים ואפילו די נרתעים מהן. הן מוכרות בעיקר כבסיס לאיקרה או כבוטרגה (כשהן משומרות במלח ועטופות בשעווה), אבל הן נהדרות לאכילה אחרי המלחה קלה ובישול ברוטב פשוט. בניגוד למה שחושבים הן לא דורשות מיומנות גדולה או טיפול מקדים מורכב. כאן צרבתי את ביצי הדג בשמן זית עם שום, צ'ילי ופטרוזיליה. אחרי הצריבה אפשר לפרוס לעיגולים דקים, לשלב בסלט או לאכול עם לחם שאור טרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים ביצי דגים בצלחת שטוחה מרופדת במגבת נייר. בוזקים מעל כל יחידה כף מלח גס ומניחים לייבוש כ־20 דקות. מסירים את המלח בעזרת מגבת נייר.

2

מחממים שמן זית ושיני שום במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כ־10 דקות עד שהשום מתרכך. מוסיפים למחבת את ביצי הדג, זרעי כוסברה, פלפל צ'ילי ופטרוזיליה וצורבים על להבה בינונית, 3 דקות מכל צד. מפזרים פפריקה ומלח ים, יוצקים 1/2 כוס מים חמים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, פורסים ומגישים