מתכון

ביצי שיש

לא רק שהן יפהפיות, אלא שיש להן גם טעם משגע. אוכלים אותן עם פרוסות ג'ינג'ר כבוש

6,421 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ביצי שיש של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג
ביצי שיש של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג

מגישים עם פרוסות ג'ינג'ר כבוש ועם רוטב סויה חרדל: מערבבים בקערית 1/3 כוס רוטב סויה עם כף אבקת חרדל, שן שום קצוצה, 3 כפות מים, מעט שבבי צ'ילי חריפים וכפית סוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

סודקים את קליפות הביצים בעזרת גב של כף בלי לשבור אותן.

2

שמים את הביצים וכל החומרים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

3

מבשלים על סף רתיחה כשעה. מכבים את האש ומניחים לביצים להתקרר לגמרי בתוך התערובת.

4

מוציאים את הביצים מהסיר, שוטפים וקולפים בזהירות. חוצים את הביצים ומסדרים יפה על צלחת.