מתכון

ביצ'ק – כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת

במטבח הבוכרי טעם הכבש הוא התבלין האהוב ביותר - אותו החלפתי במבחר תבלינים

31,778 בשלנים התעניינו במתכון זה
ביצ'ק - כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
ביצ'ק - כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

במלית המקורית של הביצ'ק הבוכרים מוסיפים לדלעת גם 100 גרם בשר כבש טחון. אני מעדיפה לתבל את הבצק וגם את הדלעת בתערובת ראס אל-חנות, שמחמיאה לטעמיה של הדלעת ונותנת להם עומק של תבשיל ארוך בישול.

להכנת המתכון מתחילים לילה מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית דלעת

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שמרים, סוכר וראס אל-חנות במיקסר עם וו לישה במשך דקה. מוסיפים שמן ומים קרים ומערבלים 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועד לילה.

מכינים את המלית

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מערבבים קוביות דלעת עם 2 כפות שמן זית ותבלינים.

4

אופים את הדלעת 40 דקות או עד לריכוך.

5

בינתיים מטגנים בצל בשמן הנותר על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות להזהבה.

6

מועכים את הדלעת במזלג, מוסיפים את הבצל המטוגן ושום, טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים ואופים

7

מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים 2 תבנית בנייר אפייה.

8

מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.

9

מניחים במרכז כף גדושה של מלית ומקפלים את הבצק משלושה קצוות כלפי המרכז לצורת משולש (כמו שסוגרים אוזן המן). מניחים בתבנית עם התפרים כלפי מטה, מברישים בביצה ומפזרים קצח.

10

אופים 30 דקות עד שהבצק זהוב.