מתכון

בלינצ'ס גבינה וריבת משמשים

בלינצ'ס בלי התחכמויות. תוספת של ריבת משמשים למלית הופכת אותם למותאמים לעונה. כיפיים ליד הקפה או כקינוח קל

28,638 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2020
בלינצ'ס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
בלינצ'ס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

למילוי

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים בלילה:

1

מערבבים בבלנדר או בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הבלילה לבלילה אחידה.

2

מחממים מחבת קטנה (בקוטר של כ-8 ס"מ) עם תחתית מונעת הדבקה מעל להבה בינונית ומשמנים בכפית חמאה. יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומיד מסובבים את המחבת כדי לפזר את הבלילה במחבת באופן אחיד. כשפני הבלינצ'ס יבשים, הופכים את המחבת מעל צלחת הגשה וכך הבלינצ'ס נותר בהיר ורך. מכינים כך את שאר עלי הבלינצ'ס.

מכינים את המלית:

3

מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.

ממלאים, מגלגלים ומגישים:

4

מניחים באמצע כל עלה בלינצ'ס כף גדושה של מלית. מקפלים את שני צדי העלה כלפי המרכז ואז מגלגלים אותו מהחלק הקרוב אלינו כלפי מעלה לגליל צר והדוק. מניחים בצלחת הגשה ומקפלים באופן דומה את כל עלי הבלינצ'ס. מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

ריבת משמשים מהירה