מתכון

בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים שחורים

בלינצ'ס קלים להכנה שנחטפים מהשולחן תוך שניות. ראו הוזהרתם!

8,359 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים שחורים של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין
בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים שחורים של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלינצ'ס

למלית

להגשה

אופן ההכנה

לבלינצ'ס

1

מכניסים את כל המרכיבים לקערה וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מכניסים למקרר לשעה.

2

משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה. מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד שני ל-10 שניות. ממשיכים ומטגנים כך את כל הבלילה.

למלית

3

מערבבים את כל חומרי המלית ומקררים.

הרכבת המנה

4

פורשים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, ממלאים בכף מהתערובת, מקפלים את השוליים כלפי פנים ומגלגלים עד הסוף. מחממים את התנור לחום בינוני, מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים בתבנית, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומחממים מעט בתנור.