המלית היא מלית יוגורט וגבינה עשירה בחלבון. אפשר לגוון ולהחליף את יוגורט הוניל ביוגורט בטעם פירות יער, ואפילו למלא את הבלינצ'ס במליות מלוחות, למשל יוגורט בטעם ניטרלי עם תרד ופטריות מוקפצים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילת הבלינצ'ס
למלית
אופן ההכנה
1
טורפים חלב, ביצים ומלח לבלילה אחידה. מוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים עד אין גושים בתערובת.
2
משמנים מחבת בתרסיס שמן או במעט שמן ומחממים על אש בינונית. מעבירים מצקת מהבלילה למחבת ומטלטלים אותה בעדינות כדי שהבלילה תתפזר באופן שווה על כל שטח המחבת. מטגנים עד שקצוות הבלילה מתרוממים מעט ועל פני הבלילה מופיעות בועות הופכים בעדינות ומטגנים דקה נוספת מהצד השני. מוציאים מהמחבת לצלחת ומצננים. מטגנים באותו אופן את כל הבלילה.
3
טורפים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
4
מורחים פס אנכי של המלית במרכז כל עיגול בצק ומשאירים רווח של כ־3 ס"מ מהשוליים. מקפלים את השוליים על המלית (כדי שלא תברח מהצדדים) ומגלגלים את הבצק מעל המלית (כמו סושי).
דבר התזונאית – הם לא רק טעימים; הבלינצ'ס האלה מספקים גם חלבון וגם סידן הודות למלית הגבינות ולחלב בבלילה.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ-10 גרם
פחמימות כ־20 גרם
שומנים כ־5 גרם