מתכון

בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני

נדרשים רק כמה טאצ'ים קטנים כדי להפוך את המנה העיקרית בחג למנת דגים בלתי נשכחת

4,729 בשלנים התעניינו במתכון זה
בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

לדג

לקישוט

אופן ההכנה

לקרם

1

מקלפים את הלימונים במקלף. מבשלים את קליפות הלימון עם כוס מים ודבש. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 30 דקות. טוחנים דק בבלנדר, מוסיפים את בשר הלימונים ומלח וטוחנים שוב.

לדג

2

מתבלים את הדג במלח ופלפל. צולים את הבס במחבת טפלון לוהטת במעט שמן זית, כשהצד של העור כלפי מטה, כ-3 דקות. כשהעור זהוב ופריך הופכים לעוד דקה או עד שהדג מוכן.

לקישוט

3

מתבלים את רצועות הזוקיני במלח, פלפל ושמן זית. מגלגלים את הרצועות.

להרכבת המנה

4

יוצקים את הקרם בעזרת מצקת למרכז הצלחת. מניחים את הדג מעל. מסדרים את גלילי הזוקיני לצד הדג ומוסיפים ענבים אדומים מעל.