השם "פסטת 40 חלמונים" מתייחס לבצק שמכינים מ-1 ק"ג קמח, שלתוכו מטמיעים את כל החלמונים. הבצק נחשב לעשיר במיוחד בזכות כמות השומן שיש בחלמונים. כאן המתכון מתייחס לחצי מהכמות, והוא מספיק לחלוטין כאשר מבשלים בבית ולא במסעדה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
על משטח עבודה יוצרים גומחה מהקמח והמלח ובמרכזו שופכים את תערובת החלמונים.
2
בתנועות סיבוביות, מטמיעים את הביצים והקמח יחד עד ליצירת בצק. לשים את הבצק במשך 5 דקות עד ליצירת בצק אחיד ומעט מבריק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות. פותחים את הבצק במכונת פסטה לפי הצורך. חשוב להשתמש במעט קמח בזמן פתיחת הפסטה.