מתכון

בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי וצ'ימיצ'ורי

מנת הדג המיוחדת ביותר שתעלה על שולחן החג שלכם. באחריות

2,088 בשלנים התעניינו במתכון זה
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי אדום וצ'ימיצ'ורי אגוזים של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי אדום וצ'ימיצ'ורי אגוזים של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירה התמרים

לבקלאווה

לצ'ימיצ'ורי האגוזים

אופן ההכנה

לפירה התמרים

1

מערבבים את התמרים עם צ'ילי, מלח ופלפל: אם הפירה קשה או סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.

לבקלאווה

2

פורשים את עלה הפילו על השיש. מורחים אותו בשמן זית ומקפלים לאורך ולרוחב. מורחים כף של פירה תמרים בקדמת הדף, על הפירה מניחים את הסלמון ומגלגלים. חותכים את עודפי הבצק בצדדים ומורחים שמן מעל הבצק.

לצ'ימיצ'ורי האגוזים

3

מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.

להרכבת המנה

4

אופים את הבקלאווה בתנור בחום של 180 מעלות כ-7 דקות. יוצקים כף צ'ימיצ'ורי לצלחת ומעל מניחים את הבקלאווה.