מתכון

בראוניז טחינה־מיסו

השילוב של שוקולד, טחינה ומיסו הוא ביס מושלם שאי אפשר להתעלם ממנו

9,867 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
בראוניז טחינה-מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל
בראוניז טחינה-מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל

השילוב של מיסו ושוקולד הוא יוצא דופן לדעתי. הם מחמיאים זה לזה וכל אחד מהם מבליט את העומקים של האחר. אני אוהבת להכין בראוניז עם טחינה, וחושבת שהשילוב של שוקולד, טחינה ומיסו הוא ביס מושלם שאי אפשר להתעלם ממנו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

ממיסים בקערה על בן מארי שוקולד, טחינה, מיסו וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה.

3

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר ומלח 2־3 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לעבד דקה־שתיים לאיחוד. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים במהירות נמוכה 20־30 שניות לבלילה חלקה ללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

4

טורפים בקערה נפרדת טחינה ומיסו לעיטור. מוסיפים כף או שתיים מים וממשיכים לטרוף לתערובת במרקם חומוס.

5

יוצקים על בלילת הבראוניז בעזרת כפית או שקית זילוף תלוליות מתערובת הטחינה והמיסו ומושכים בעזרת קיסם קדימה ואחורה לקבלת עיטור יפה.

6

אופים את הבראוניז 35־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח עם פירורים. מוציאים מהתנור ומפזרים מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי. מקררים במקרר כשעתיים (אפשר לילה שלם) לפני שפורסים לריבועים.