מתכון

ברבוניות מטוגנות בשני מטבלים

בני הדייג מסביר איך להכין בבית את הקלאסיקה הנצחית של מסעדות הדגים - ברבוניות מטוגנות

144,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
ברבוניות מטוגנות בשני מטבלים של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ברבוניות מטוגנות בשני מטבלים של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

אם נשארת כמות גדולה מהמטבלים, ניתן לשמור בצנצנת במקרר או אף להקפיא ולהפשיר במידת הצורך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת עגבניות חריפה

לצ'ימיצ'ורי ירוק

אופן ההכנה

לדגים

1

שוטפים היטב את הברבוניות במים. מערבבים בקערה את הקמח עם מלח, פלפל ופפריקה. טובלים את הברבוניות בקמח לציפוי ומטגנים בשמן עמוק ורותח עד להזהבה.

לסלסת עגבניות

2

מגררים את העגבניות לטקסטורה גסה. קוצצים את הכוסברה דק-דק ומוסיפים את השום, המלח, שמן הזית והפלפל החריף.

לצ'ימיצ'ורי ירוק

3

שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים במעבד מזון. מוסיפים גמבה, פלפל חריף, בצל ושום וקוצצים שוב בפולסים עד למרקם הרצוי. מוסיפים לקערת הבלנדר את שמן הזית, חומץ בן יין וכל התבלינים ומערבבים שוב.

להגשה

4

מגישים את הדגים המטוגנים לצד שני המטבלים.