מתכון

ברווז פקין בפויקה

אנשי מסעדת "סטיישן 9" מביאים לשטח את מנת הדגל הקלאסית של המטבח הסיני

6,438 בשלנים התעניינו במתכון זה
ברווז פקין בפויקה. צילום: דניאל לילה
ברווז פקין בפויקה. צילום: דניאל לילה

שימו לב: ההכנה מתחילה בהשריית ברווז במרינדה למשך יממה. את הברווז מגישים לצד מרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

למרק ברווז

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הברווזים למשך 24 שעות. מסננים ושומרים את הנוזלים.

2

מביאים את נוזלי המשרה לרתיחה בסיר פוייקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מסננים ומצננים.

3

מלפפים את הברווזים בחוט ברזל ותולים גבוה מעל האש (כ-80-60 ס"מ). צולים בחום נמוך כשעתיים-שעתיים וחצי וכל כמה דקות מורחים במרינדה.

מכינים ציר

4

שמים בסיר עצמות ברווז, 3 ליטר מים ו- 20 גרם אצות קומבו יבשות ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לחום נמוך (על גחלים) מבשלים כשעה. מסננים.

מכינים את המרק

5

מחממים פויקה נוסף, יוצקים יין לבן ומבשלים כמה דקות כדי לאדות את האלכוהול. יוצקים 2 ליטר ציר ומבשלים שעה. מוסיפים סויה, מירין, את יתר אצות הקומבו, פטריות, קולרבי, צ'ילי, מלפפון ועלי כוסברה ומבשלים דקה-שתיים.

מכינים את האטריות ומגישים

6

מבשלים אטריות אודון בסיר נפרד עם מים לפי הוראות היצרן ומוסיפים למרק בסמוך להגשה. מגישים את המרק לצד הברווז.