מתכון

ברולה גומה

קינוח מרהיב בטעמיו - השומשום השחור מעניק לקרם ברולה אופי מיוחד

916 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קינוח קלו גומא ברולה בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב
קינוח קלו גומא ברולה בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר את השמנת והוניל ועל אש קטנה מביאים לסף רתיחה.

2

מערבבים את החלמונים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר.

3

מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה 1/3 מכמות הנוזלים החמים ומערבבים היטב.

4

בהדרגה מוסיפים את תערובת החלמונים אל שארית הנוזלים החמים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה (השוואת מסות).

5

מוסיפים את השוקולד ומחית השומשום ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד.

6

מצננים לטמפ' החדר עד שהמסה מסמיכה.

7

מעבירים את המסה לכלי הגשה שטוחים וממלאים עד גובה סנטימטר וחצי. אופים באדים ב-100 מעלות למשך 45 דקות בערך (תלוי בסוג התנור). מצננים ומעבירים לקירור ללילה.

8

לפני ההגשה מפזרים סוכר חום דמררה מעל וצורבים עם ברנר. מגישים עם פירות אדומים.