הטבח דור ונגר יצא למסע לאורך כביש 90 במהלכו הוא נפגש עם יצרנים, חקלאים וטבחים שונים. בנקודת הסיום של המסע – אילת – הוא התקין ארוחה עם מצרכים שאסף לאורך כל הדרך. אחת מהמנות היא הברוסקטה הזו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית. פורסים כיכר לחם ל־10 פרוסות, מושחים אותן בשמן זית ומפזרים עלי זעתר. מניחים במגש תנור מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם כ־5 דקות עד להזהבה.
2
כותשים בעלי ומכתש בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה, פלפל ירוק חריף ועגבנייה עד שמתקבל ממרח. מוסיפים מיץ לימון, מלח וכף שמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
3
מחממים שמן זית במחבת (עדיף נון סטיק) על להבה בינונית. מניחים פילטים של דג כשהעור כלפי מעלה, ומטגנים עד שבשר הדג נאטם. הופכים ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש.
מגישים
4
מפרקים את הפילטים לצ'אנקים גסים. מורחים כל פרוסת לחם בממרח הירוקים, מפזרים את הדגים ומגישים.