מתכון

ברזאולה

הקיץ הוא הזמן האידיאלי להכין נתחי בשר איכותיים בשיטות שונות, לקרר, לפרוס דק ולהגיש בכריך, בסלט או בלי תוספות

821 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
ברזאולה של שף אלעד לוי ושף נדב נצר. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק
ברזאולה של שף אלעד לוי ושף נדב נצר. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים את הפפריקה, הכמון, הפלפלים ועלי הדפנה במטחנת תבלינים עד קבלת תערובת אחידה.

2

מחוררים את נתח הבשר בסכין חדה ומכניסים לכל חור שן שום אחת.

3

מושחים את הנתח בתערובת התבלינים ועוטפים בבד חיתול.

4

מניחים בקופסה מחצית מכמות המלח הגס, מניחים את הנתח ומכסים ביתרת המלח הגס.

5

מניחים מעל קופסה עם מים כדי ליצור לחץ.

6

עוטפים את הכל בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 48 שעות.

7

מוציאים את הנתח ופורסים דק.