מתכון

סופגניות ברלינר מבצק בריוש במלית קרם וניל

הפינוק הברלינאי האולטימטיבי בגרסה ביתית מפתיעה

1,501 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סופגניות ברלינר מבצק בריוש במלית קרם וניל של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניות ברלינר מבצק בריוש במלית קרם וניל של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פטיסייר וניל

אופן ההכנה

לבריוש

1

מכניסים את החלב, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר ומערבבים בעזרת וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הקמח והביצים ולשים מספר דקות.

3

מוסיפים את המלח ולאחר מכן מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

4

עוטפים את הבצק בניילון (בצורה רפויה) ומשאירים כשעה בטמפרטורת החדר.

5

טופחים על הבצק כדי להוציא את בועות האוויר ומשאירים לילה במקרר.

6

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 20 גר' כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול חלק ומניחים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן.

7

מתפיחים שוב כחצי שעה-שעה.

8

מחממים שמן בסיר ל-170-180 מעלות ומטגנים עד להזהבה. טובלים את הסופגניות בסוכר.

לקרם הווניל

9

יוצקים את החלב לסיר, מוסיפים סוכר ומקל וניל ומביאים לרתיחה.

10

מערבבים בקערה את החלמונים והקורנפלור למסה אחידה. עורכים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות (יוצקים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים, וחוזרים על הפעולה פעמים אחדות עד שכל החלב מעורבב עם מסת החלמונים).

11

מחזירים את הסיר לאש ומביאים שוב לרתיחה תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה של הקרם. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה.

להגשה

12

ממלאים מזרק בקרם הווניל ומזריקים לתוך הסופגניות.